torstai 20. joulukuuta 2012

Villajuttuja

Huovuttaja Elina Saari kävi joulukuun alussa pitämässä käsityökurssilaisillemme "luennon" omasta työstään ja työtavoistaan. Jos hänen työnsä eivät ole vielä tuttuja, suosittelen tutustumaan hänen nettisivuihinsa.









Luento oli erittäin antoisa, ja toivon joskus pääseväni hänen kurssilleen. Hän käyttää töissään esihuopaa, merinovillalevyjä, jotka hän itse tuo maahan. Merinovillaa ei ole tuotettu tiloilla, joissa harjoitetaan mulesingia. Ostoksia täytyi tietysti samalla tehdä, kun kerran mahdollisuus oli. :)

Esihuopaa, Ohukainen nimeltään. Elinan itse värjäämää.

Merino-silkkitopsi. Luonnossa tummempi, kauniit sävyt.

Ostin myös neulausalustan, joka on jonkinlaista solumuovia (?) ja jämäkämpi kuin superlon-alustat. Ja huovutusneuloja, yhden supervahvan magneetin sekä kumisen huovutusalustan. Sen päällä rullailemalla villa huopuu todella tehokkaasti!

Elämän puu

Käsityökurssin huovutustyö on valmistunut jo reilu viikko sitten. Ei vaan ehdi tai jaksa päivittää tänne mitään, sitten asioita kerääntyy, eikä tiedä, että mistä aloittaisi. En ole käynyt lukemassa muidenkaan blogeja viime aikoina, ehkä tuo joulu kuitenkin aiheuttaa ylimääräistä kiirettä. Vaikka kuinka yritän olla välittämättä.


Siinä se nyt on. Koko on noin 70 x 90cm, hieman epätasaisen kokoinen. Kiinnitysmekanismi on vielä haussa, olen ajatellut puun oksia joihin tuon työn pingottaisi ja ripustaisi sitten seinälle. Mutta se joutuu odottamaan kevättalveen, omenapuidenleikkausaikaan.

Pohja on siis märkähuovutettu, yksityiskohtia neulahuovutettu, kirjottu, ommeltu, virkattu, neulottu... ja ompa tuolla yhdessä kohtaa omaa kehräysharjoitustakin käytetty. En ole ihan varma, että tuliko siitä loppujen lopuksi liian sekava. Yhdessä vaiheessa ainakin vielä näytti siltä, että kaukaa katsottuna aika selkeä, lähempää katsottuna löytää yksityiskohtia. Parhaiten onnistui ehkä tuo tatti.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Hienostelupipo

Tämä pipo on tavallaan samaa sarjaa aikaisemmin esittelemäni kaulurin kanssa. Ensin ajattelin tehdä pipon samalla kuviolla kuin mitä kaulurissa, mutta löysin lehdestä samanhenkisen mallin.



Audrey's Lace Cap by Linda Price,
lehdestä Interweave Crochet Accessories 2010
Lanka: Marks & Kattens fame Rand, 38g
Koukku: 3mm

Kuvausavustajana toimii Tirppa, joka on edellisessä elämässään ollut karkkipurkki. Nyt on ahminut muovikirjaimia itsensä täyteen. Jos pipon kastelisi ja koittaisi oikoa, tuo reuna tulisi paremmin esiin. Mutta viimeistely ei ole mun parhaita puoliani...

Tämä voisi olla sellainen tyylikkäämpi ja hienostuneempi pipo, jos se ei näyttäisi mun päässä vanhanaikaiselta uimalakilta. Joidenkin kallonmuoto (tai naaman-) ei vaan ole jalostunut piponkäyttäjälle edulliseksi.