sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Jatkojalostusharjoitus

Mikä on melkeimpä kivempaa kuin huovutus? No tietenkin huovutustyön koristelu! Varsinkin ompelukoneella vapaasti kirjoen. Sitäkin tein elämässäni ensimmäistä kertaa muutama päivä sitten, ja hurahdin hurautteluun ihan täysin! Ensinnäkin Opiston ompelukoneet ovat hieman eri luokkaa kuin omani, joka on halvimpia mahdollisia koneita. Toiseksi, en tiennytkään, että vapaakirjonta on niin vapauttavaa, senkuin vaan painaa kaasua ja antaa mennä.




Alimmassa kuvassa on kotona huovuttamani 'läpäre', jolla aloitin kirjontaharjoittelut. Alkutöherrysten jälkeen alkoi homma sujua, ja kokeilin kirjoa myös huovuttamiini kukkasiin. Onnistui ihan hyvin, tosin sormia sai varoa... Keskimmäisessä kuvassa vapaasti ompelukoneella 'piirtämäni' puunrunko, onnistui yllättävän hyvin.

Kotona omalla rupukoneellani kokeilin kirjontaa myös, siitä ei nyt ole kuvaa. Otin paksuhkoa puuvillakangasta, pingotin kirjontakehykseen ja koneesta paininjalka irti. Jälki ei ole kovin kaunista, mutta tarvittaessa omallakin koneella näköjään jotain pystyy vapaasti kirjomaan.

Loppuun vielä hieman erisävyinen salamalla otettu kuva kukista:



4 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Samat kokemukset minulla: sujui opistolla ihan hyvin, kotikeneella ei niinkään. Päätin pysyä käsityössä.

Ansku kirjoitti...

Ehkä joskus mulla on sen verran hyvä kone kotona, että voin jatkaa tätä. Jälki on kuitenkin niin erilaista kuin käsin kirjoessa.

nätti rätti kirjoitti...

mahtavan näköstä jälkeä!

Ansku kirjoitti...

Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen.