maanantai 11. helmikuuta 2013

Joulu

Ai menikö se jo? Aika kulkee niin nopsaan, etten tahdo pysyä perässä. Kiusaan teitä nyt kuitenkin vielä joulujutuilla, koska en ole ehtinyt niitä aiemmin tänne laittaa. Tai no ehtinyt ja ehtinyt; intressitkin ovat olleet muualla. Ei ole vielä kunnon rutiinia tässä blogin päivittämisessä.




Askartelin itse suurimman osan joulukorteista. Virkkasin monen monta (yli 30, en laskenut) lumihiutaletta, jotka tärkkäsin joko sokerivedellä tai liimalla. Kiinnitin nauhan kanssa korttipohjaan; punaiseen, violettiin tai vihreään. Ideana oli, että lumihiutaleen saa halutessaan roikkumaan koristeeksi jonnekin.

Itsetehdyn joululahjan sai viime jouluna ainoastaan äitini:



Saltkråkan -sukat
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3mm sukkapuikot

Olen tehnyt joskus itselleni samalla ohjeella, ja tykkään mallista. Nopeat neuloa! Mallineule pitää hyvin muotonsa, omani ovat olleet käytössä jo ainakin kaksi vuotta. Neulon nykyään useimmiten kantapään lyhennetyillä kerroksilla, se on nopeampi, helpompi ja ohuempi kengässä.




Easy Lace Shrug (Ravelryssa)
Lanka: Malabrigo Sock, väri Lettuce

Tämäkin valmistui jouluksi, mutta oli tilaustyö. Ystäväni halusi äidilleen hartioille lämmikettä, joten minähän neuloin. Jossain aiemmassa postauksessa eisttelin niitä tyylikkäitä sisältäpurkautuvia keriä, jotka tästä langasta tein...

Lisää juttuja tulossa pian! Valokin alkaa riittää päiväsaikaan kuvaamiseen.





4 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Ihanat on joululahjasukat! Meinasin jotakin samantyylistä kantapäätä kokeilla seuraavaksi, sädekantapää kun tuli jo tutuksi.

Unknown kirjoitti...

Hei Ansku !
Kiitos kauniista sanoistasi, blogissani ♥

Nättiä on sinullakin. Ihanat tähdet taituroit kortteihin ja upeat sukat !!!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanuuksia kaikki. Upeita neuleita.

Ansku kirjoitti...

Kiitos teille!

Anu, nuo kantapäät ovat helpot, ohjeita löytyy vaikka Ullaneuleen sivuilta.